linkfeestje kinderboekenweek thema feest - kaarsen sorteren - Lespakket

Het is weer zo ver! Verschillende juffen en meesters zijn bij elkaar gekomen, en hebben hun site aangevuld met ideeën en materialen voor de kinderboekenweek 2014. De kinderboekenweek 2014 staat in het thema feest, en dan past een linkfeestje daar goed bij!

Voordat ik bij mijn gratis download kom, wil ik je eerst iets vertellen over een superleuk prentenboek. De kinderboekenweek is natuurlijk bedoeld om lezen te promoten, en hoe beter kun je dat bij kleuters doen dan door mooie boeken voor te lezen? Om aan te sluiten bij het thema, kies je natuurlijk een boek dat gaat over feest, toch?

Ik heb een geweldig leuk boek voor je gevonden, en wat nog beter is, het is verkrijgbaar voor slechts €5!

Kinderboekenweek 2014 - Agent en Boef en het boefvangfeest - Lespakket

Bestel direct bij bol.com

Voor Kleuteruniversiteit heb ik een project gemaakt bij dit boek. Het was het eerste boek van Agent en Boef dat ik in handen had, en ik moet zeggen: ik ben stiekem een beetje verliefd geworden. WAT een leuk duo zeg, die Agent en Boef! Boef weet te ontsnappen uit de gevangenis, en Agent zet alles op alles om hem te pakken te krijgen. Agent is namelijk ook nog jarig, en wilde eigenlijk een feest vieren. De gasten staan al op de stoep! Gelukkig komt alles goed, en vieren ze uiteindelijk allemaal feest.

Het project bevat genoeg lessen om 3 weken over dit boek te kunnen werken. Je krijgt lessen voor taal en rekenen, verschillende suggesties voor hoeken en spel, en knutselideeën. Van alles wat, dus, en alles compleet met lesdoelen en duidelijke beschrijving. Ben je benieuwd naar het project, kijk dan bij Kleuteruniversiteit. Het boek is onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

linkfeestje kinderboekenweek 2014 - thema feest - kaarsen sorteren - Lespakket

Om het feest compleet te maken, heb ik nog een leuke download voor je! Dit pakket bevat 6 bladen met kaarsen, van lang naar kort, in 6 verschillende kleuren. Print alle kaarten en lamineer ze. Je kunt deze kaarten op veel verschillende manieren gebruiken.

  1. gebruik de kaarten om de kleuren mee aan te leren. Pak eerst de kleuren die het kind al wel kent, en voeg steeds een nieuwe kleur toe.
  2. geef een kind alle kaarsen in één kleur, en laat de kaarten op volgorde van lang naar kort leggen
  3. geef een kind alle kaarten, en laat ze sorteren op kleur
  4. geef een kind alle kaarten, en zeg ‘maak groepjes, wat hoort bij elkaar?’. Kijk nu wat het kind doet
  5. geef opdrachten: ik zoek de langste rode kaars
  6. print de set 2 keer uit, en laat de kinderen dezelfde kaarsen naast elkaar leggen
  7. deel van één kleur de kaarsen uit aan 6 kinderen. Laat deze kinderen op de goede volgorde gaan staan
  8. leg alle kaarten op een stapel. Laat een kind met een dobbelsteen gooien, de stippen tellen, en evenveel kaarten pakken. Wie heeft aan het einde van het spel de meeste kaarten?
  9. leg cijferkaarten neer, en laat de kinderen bij elk cijfer evenveel kaarsen leggen
  10. leg een aantal kaarsen neer, en vraag een kind van een andere kleur ‘eentje meer’ neer te leggen. Wissel steeds van opdracht ‘eentje minder’, ‘evenveel’, ‘twee meer’.
linkfeestje kinderboekenweek

Bekijk vooral ook de links van de andere deelnemers aan dit linkfeestje. En heel veel plezier tijdens de kinderboekenweek 2014!

Neem ook eens een kijkje op mijn Pinterestbord over het thema Feest

Volg het bord Thema’s: Feest van Bianca Oldenbeuving op Pinterest.