Voor het thema Sinterklaas bedacht ik 10 mozaïekvoorbeelden. In dit pakket, verkrijgbaar bij Kleuteruniversiteit, zitten voorbeelden met: een piet, een wortel, een schoen, een sint, een dak met schoorsteen, een stoomboot, twee pakjes, een paard en een zak. Ik geef je hier een gratis voorbeeld, zodat je eens kunt kijken hoe het eruit ziet!

Thema Sinterklaas - Mozaiek voorbeelden met gratis download - Juf Bianca

Elk voorbeeld in het pakket komt met 3 verschillende kaarten: eentje mét lijnen, eentje zonder lijnen en een zwart-wit voorbeeld. In de uitleg die erbij zit, kun je lezen hoe je de kaarten in kunt zetten. Wil je meer informatie, lees dan verder op de pagina over mozaïek.

Bestel de Sinterklaas mozaïek bij Kleuteruniversiteit

Tip: ik maakte ook Kerst mozaïek voorbeelden en december voorbeelden voor de ronde kralenplank!

Zoals ik al zei, heb ik ook iets weg te geven vandaag! Je kunt de mozaïek voorbeelden eens uit proberen door onderstaand voorbeeld te downloaden. Dit voorbeeld maakt onderdeel uit van het totale pakket. Print het voorbeeld uit en lamineer het voor extra stevigheid. Laat de kinderen het voorbeeld na leggen, eerst op het voorbeeld, dan ernaast op de tafel. Ze kunnen de mozaïek ook na plakken, met de plakfiguren. Op een zwarte ondergrond komt dit het mooiste uit! Of doe het op wit papier, en laat de kinderen er het woordje ‘schoen’ bij stempelen of schrijven.

Sinterklaas mozaïek

 

Ik heb hier op JufBianca.nl al veel berichten gewijd aan het thema Sinterklaas. Zo beschreef ik enkele hoeksuggesties. En wat is een thema zonder boeken? Ik gaf je tips voor boeken en materialen, en beschreef een jaar later nog 11 boekentips. Wie nog een leuke telactiviteit voor Sinterklaas zoekt is hier aan het juiste adres. En wat dacht je van pepernoten klei? Als je die klei gemaakt hebt, print dan ook de kleikaarten!

Neem vooral ook een kijkje bij deze links van digi-collega’s!

Download het gratis Sinterklaas schoenenspel!

De kinderen bestuderen hun eigen schoen met het ontdekblad (welke maat, kleur en sluiting?). Vervolgens spelen ze allerlei spelletjes: hoeveel pakjes moeten er in de schoen?

Hiermee abonneer je je op de JufBianca nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment uitschrijven van deze wekelijke e-mails. Wil je de download zonder lid te worden, stuur me dan even een berichtje! Powered by ConvertKit