Spelen in uitdagende hoeken

Hoe fijn zou het zijn als jonge kinderen tijdens hun spel de doelen behalen die jij eigenlijk in de kring wilde behandelen?

Als de hoeken in jouw lokaal goed ingericht zijn, kan dit! De kinderen gaan aan de slag, jij hebt tijd om mee te spelen en te observeren. Tussendoor loop je even bij je bureau langs om wat bevindingen te noteren. De kinderen spelen. Is dat niet hoe jonge kinderen leren en zich ontwikkelen? (Informatie voor PERS vind je onderaan deze pagina)
  • Hoe richt je de hoeken in, zodat de kinderen er vrijwel zelfstandig in kunnen spelen?
  • Welke materialen zet je erin en met welk doel?
  • Hoe begeleid je het spel?
  • Hoe zorg je ervoor dat de kinderen niet binnen vijf minuten zijn uitgespeeld?
  • Hoe kun je ook peuters en leerlingen in groep 3 laten profiteren van uitdagende hoeken? 

In het boek Spelen in uitdagende hoeken krijg je antwoorden op deze vragen, zodat je van elke hoek een succes kunt maken. Aan de hand van het achtbaanmodel laat ik je zien hoe je het spelen in hoeken zo goed mogelijk kunt begeleiden. Dit boek schrijft niet voor wat je precies moet doen, maar gaat uit van jouw kennis als leerkracht; jij kunt zelf zien wat jouw klas nodig heeft en bepalen hoe je de hoeken op jouw leerlingen afstemt.

Dit boek verschijnt op 8 oktober 2019!

Irma
Lees verder
Wat een heerlijk boek! Wij zijn op school druk bezig om kritisch te kijken naar het aanbod in onze hoeken. Dit boek helpt daar zeker bij! De beschreven problemen zijn we allemaal al tegengekomen... mooi dat Bianca niet blijft hangen in de problemen maar kijkt naar oplossingen. Is er geen budget? Zorg dan voor..... Heb je te weinig tijd? Kijk dan eens naar.... Leerkrachten worden uitgedaagd om kritisch naar zichzelf te kijken en naar mogelijkheden. Kleine veranderingen hebben soms ineens grote gevolgen! Moet verplicht boek worden op de PABO’s!
Linda
Lees verder
Dit is een boek met een zeer duidelijke opbouw. Het is vlot geschreven, waardoor je echt verder wil lezen. Er wordt goed in beschreven hoe je een hoek inrichten aanpakt. Maar ook hoe je kan handelen als het spelen in een hoek niet zo lekker loopt. Daarnaast heel veel praktische tips over materialen die je kan toevoegen. Goed boek voor de beginnende èn de gevorderde kleuterleerkracht!
Yvette
Lees verder
Duidelijk en gebruiksvriendelijke boek. Leest goed weg. Voor startende leerkrachten, maar zeker ook voor ervaren leerkrachten. Je ogen worden even geopend over materiaalkeuze, inrichting en functie. Voor de ervaren leerkracht vaak ook een oh ja momentje. Zeer zeker aan te raden in de kleuter- en onderbouw als bronnenboek om zeker regelmatig na te slaan.
Meriël
Lees verder
Een prettig boek met een goede theoretische onderbouwing. In het tweede deel heel veel bruikbare tips. Het boek leest lekker en is echt een goed handboek voor alle kleuterleerkrachten. Ook ervaren leerkrachten zullen door dit boek weer gaan nadenken over hun eigen handelen.
Previous
Next

BONUS:

Download hier de observatielijst SPEL