Over Juf Bianca

Wie is Juf Bianca - Bianca Antonissen

Hoi, ik ben Bianca

Jonge kinderen leren door te spelen. Bij alles wat ik doe inspireer ik kleuterleerkrachten het beste uit kinderen te halen, op een manier die bij kleuters past. Door spel, dus!

Mijn missie

Het is mijn persoonlijke missie ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen hun volle potentieel kunnen ontwikkelen en in kunnen zetten. Omdat ik een passie heb voor kleuteronderwijs en de ontwikkeling van het jonge kind, zie ik het als een uitdaging zoveel mogelijk kleuterleerkrachten te vertellen hoe zij SPEL centraal kunnen stellen in hun kleuterklas. Ik ben er namelijk van overtuigd dat kinderen zich het best kunnen ontwikkelen door te spelen. Dus door zoveel mogelijk kleuterleerkrachten te vertellen over spel, zorgen zij er op hun beurt voor dat zoveel mogelijk kleuters hun potentieel maximaal kunnen ontwikkelen!

Wat kan ik voor jou betekenen?

Workshops

Ik geef trainingen aan kleuterleerkrachten, zodat zij hun onderwijs aan kleuters nóg beter kunnen maken. Ik heb zelf jarenlang voor de (kleuter)klas gestaan, dus ik weet waar ik het over heb. Lekker praktisch, en het spel staat altijd centraal!

Lesmaterialen

Ik schrijf projecten bij prentenboeken voor Kleuteruniversiteit, waar ook zoveel mogelijk het spel centraal staat in de beschreven activiteiten. Ook schrijf ik andere educatieve materialen en artikelen. In 2017 won ik de tweede prijs bij de Educatieve Parel!

Schrijven

Ik schrijf prentenboeken voor kinderen (en volwassenen) en schrijf boeken voor kleuterleerkrachten. Mindset is een veel voorkomend onderwerp in mijn verhalen. Mijn eerste boeken kwamen uit in 2018, bij uitgeverij Clavis, Personalia en Leuker.nu.

Volg je mij al op social media? Leuk!

Juf Bianca nieuwsbrief

Schrijf je (net als meer dan 12.000 anderen) in voor de Juf Bianca nieuwsbrief, en ontvang wekelijks een inspirerende e-mail over kleuteronderwijs. Daarnaast krijg je toegang tot een speciale pagina met vele downloads!

Laat hieronder je gegevens achter:

Schrijf je in voor de Juf Bianca nieuwsbrief