Een vrouw zei tegen een fotograaf: “wat een prachtige foto’s maakt u, u heeft vast een goede camera!” Later kwam de fotograaf eten bij de vrouw. Na de maaltijd zei hij tegen haar: “dat smaakte heerlijk, u heeft vast een goed fornuis!” – Sam Haskins, fotograaf

In de serie ‘goed(koop) onderwijs’ zal ik verschillende activiteiten beschrijven die uit te voeren zijn met goedkoop of zelfs gratis materiaal. Zo wil ik laten zien dat ook met een krap budget en zonder mooie (maar ook dure) ontwikkelingsmaterialen, je toch goed onderwijs kunt geven. Het materiaal maakt niet dat het onderwijs goed is, dat doet de leerkracht!

goed(koop) onderwijs - steentjes - Lespakket

 

In de serie Goed(koop) onderwijs schreef ik al meerdere artikelen over lesgeven met materialen die gratis of goedkoop te verkrijgen zijn. In de Praxisbulletin van november 2013 staat een artikel van mij over rijke leersituaties met kiezelstenen. Je kunt het artikel hier nalezen, ik hoop dat het inspireert!

Heb jij nog suggesties voor deze serie? Laat het me weten!