Het boek Kom uit die kraan! is geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Alice Hoogstad. Het verhaal gaat over Bart, een jongen in een rode overall, die graag kijkt bij de bouwplaats. Hij mag er natuurlijk niet opkomen, dat is veel te gevaarlijk. Op een dag komt hij tóch op de bouwplaats en hij wordt ook nog eens beloond met een echte bouwhelm. Hoe kan dat? Ik heb vandaag 5 tips voor het thema De bouwplaats.

5 tips voor het thema de bouwplaats - Juf Bianca

 

1. Het project

Ik werd bij het lezen van het verhaal Kom uit die kraan! direct verliefd: wat een leuke plottwist! De bouw is een thema dat goed past bij de belevingswereld van een kleuter. Ik heb een project geschreven bij dit boek, je kunt het bestellen bij Kleuteruniversiteit. In allerlei speelse activiteiten werk je ongemerkt aan allerlei doelen, op een manier die bij kleuters past.

>>> bestel het project <<<

>>> bestel het boek direct bij bol.com <<<

2. Activiteiten met stenen

Op een echte bouwplaats horen stenen thuis. Bakstenen, om een huis te bouwen, maar natuurlijk moeten de losse stenen ook verplaats worden voordat er gebouwd kan worden. Ik schreef eens een artikel in Praxisbulletin over steentjes, het staat vol met allerlei activiteiten die met stenen te maken hebben!

>>> Lees het artikel over stenen hier <<<

3. De bouwhoek

Hét ideale moment om je bouwhoek aan te pakken, is dit thema de bouwplaats! Plaats er een rood-wit lint omheen en een bord ‘under construction‘. Er zijn 5 stappen die je kunt nemen om je bouwhoek te verbeteren, ik beschreef ze eerder al.

>>> 5 Stappen om je bouwhoek te verbeteren <<<

4. Boeken over bouwen

Als je bouwhoek piekfijn in orde is, is het tijd om er boeken aan toe te voegen. Ik zet hier enkele titels voor je op een rijtje! Meer weten over beroemde gebouwen Willewete Een huis bouwen De bouwvakker

5. Gratis download voor abonnees

Abonnees van de Juf Bianca nieuwsbrief kregen eerder al een mail met deze gratis download. Het zijn kaarten met bouwvakkers, met bijbehorende spelsuggesties. Het staat nu ook als download op de speciale pagina, nieuwsbrief abonnees hebben het wachtwoord om toegang te krijgen. Deze kaarten passen heel goed binnen het thema de bouwplaats!

>>> Nog geen abonnee van de nieuwsbrief? Klik hier! <<< gratis download bij het boek kom uit die kraan

Gratis download over de bouwhoek!

Vragen die je kunt stellen in de bouwhoek 200x300

Schrijf je in voor de JufBianca nieuwsbrief. Je ontvangt direct het bestand over de bouwhoek. Bovendien krijg je toegang tot andere gratis downloads!

Je mailadres wordt alleen door mij gebruikt voor het versturen van nieuwsbrieven. Je kunt je op elk moment uitschrijven! Wil je de download zonder lid te worden, stuur me dan even een berichtje! Powered by ConvertKit