Heb jij je ooit eens verkleed? Als cowboy, prinses of misschien wel als clown? Misschien was je nog een kleuter, maar het kan ook zijn dat jij je nog regelmatig verkleedt. Als leerkracht of gewoon omdat je carnaval viert. Bij het boek De coole cowboy schreef ik een project dat gaat over verkleden. Als cowboy, prinses, brandweer, clown, noem maar op! Leuk voor een ‘juf-en-meesterdag’, een schoolfeest of carnaval!

De coole cowboy - project van Juf Bianca bij Kleuteruniversiteit

Het boek De coole cowboy

Het boek De coole cowboy is geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Wouter Tulp. Het verhaal gaat over een jongen, die verkleed is als cowboy. ‘Ik was de cowboy,’ zegt hij. Is het jou wel eens opgevallen dat kinderen, als ze een rol aannemen, vaak in de verleden tijd gaan praten? ‘Ik was jonkvrouw prinses,’ zegt het meisje. Daar beginnen de problemen in dit verhaal, want in verhalen met cowboys komen nooit prinsessen voor. En ook geen ridders. En cowboys gaan zéker niet trouwen aan het einde van het verhaal! Toch?

Bestel het boek bij bol.com

Project over verkleden

Bij dit boek heb ik een project geschreven voor Kleuteruniversiteit, met een verkleedfeest in gedachten. Misschien vier jij je verjaardag het liefst in stijl, of bereiden jullie elk jaar een schoolfeest voor met allerlei activiteiten. Dit project sluit daar erg goed bij aan! In verschillende activiteiten, die samen zorgen voor een breed aanbod, werk je toe naar het feest. Natuurlijk mogen de kinderen zich verkleden, wat het project ook geschikt maakt voor een carnaval-project. Wil je meer weten over de inhoud van het project, lees dan de omschrijving bij het project en download het doelenoverzicht!

Bekijk het project bij Kleuteruniversiteit

Tip! Ik maakte een set met diverse kralenplankvoorbeelden in dit thema, van kinderen die zich verkleden. Als brandweer, voetballer of clown. De voorbeelden zijn zoveel mogelijk aangepast: jongen, meisje, donkere en lichte huidskleur.

Winactie

*** de winnaars zijn bekend! ***

De coole cowboy - project over verkleden - Juf Bianca
De coole cowboy - project over verkleden - Juf Bianca
De coole cowboy - project over verkleden - Juf Bianca
De coole cowboy - project over verkleden - Juf Bianca

Tip! Zoek je nog een project over prinsen en prinsessen? Kijk dan ook eens naar Prinses Arabella. Het project dat ik daarbij schreef, gaat in op de verschillen tussen kinderen (jongens en meisjes) en op het koninklijke leven.