Heb jij al een kijkje genomen bij het linkfeestje in het thema Sinterklaas? Ik heb vandaag nog iets in dit thema, een vouwwerkje deze keer! Als de kinderen 16 vierkantjes kunnen vouwen, kunnen ze dit werkje waarschijnlijk wel maken. De veer is even pittig, een leuke uitdaging!

Thema Sinterklaas - vouw een pietenmuts - Juf Bianca

Zoals ik al zei, is de eerste stap is het vouwen van 16 vierkantjes. Het is leuk dit werkje in twee kleuren te maken. Je kunt ervoor kiezen de kinderen twee pietenmutsen te laten vouwen, in contrasterende kleuren. Je kunt ook twee kinderen tegelijk met verschillende kleuren laten werken. Halverwege het werkje kunnen ze een gedeelte wisselen, zodat ze toch twee kleuren hebben.

Thema Sinterklaas - vouw een pietenmuts - Lespakket

Nu komt het lastige stukje: het maken van de veer. Hiervoor vouwen de kinderen het reepje vierkantjes dubbel. Ze moeten nu even goed kijken wat ze moeten knippen. Teken het eventueel voor zoals in het voorbeeld hieronder.

Thema Sinterklaas - vouw een pietenmuts - Lespakket

Nu kunnen de kinderen alles opplakken, de pietenmuts is klaar!

Thema Sinterklaas - vouw een pietenmuts - Lespakket

Wil je het werkje nog uitbreiden, dan kun je de kinderen er nog een piet onder laten tekenen of knutselen. Veel vouw-plezier!

Download het gratis Sinterklaas schoenenspel!

De kinderen bestuderen hun eigen schoen met het ontdekblad (welke maat, kleur en sluiting?). Vervolgens spelen ze allerlei spelletjes: hoeveel pakjes moeten er in de schoen?

Hiermee abonneer je je op de JufBianca nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment uitschrijven van deze wekelijke e-mails. Wil je de download zonder lid te worden, stuur me dan even een berichtje! Powered by ConvertKit