Zo, Sint is het land weer uit, tijd voor de laatste feesttijd tot de kerstvakantie. In veel klaslokalen komt de komende weken een kerstboom te staan. Het is zo leuk om de boom eens te versieren met versieringen die door de kinderen zelfgemaakt zijn. Ik heb 5 ideeën voor je verzameld!

5 zelfgemaakte kerstboom versieringen - Juf Bianca

1. Slingers

Maak zelf slingers door strookjes papier tot een ring te plakken. De volgende ring maak je door de eerste ring heen. (pas wel op dat de kinderen geen druppel maken in plaats van een ring) Het leuke van deze slinger is dat vele korte slingers één lange slinger maken! Laat de kinderen zelf de kleuren kiezen, of leg zelf papier in kerstkleuren klaar. Gebruik ook eens ander papier, zoals inpakpapier of scrapbookpapier.

zelfgemaakte kerstversiering - Lespakket

2. Kerstbal versieren

Koop een set gewone, saaie kerstballen (of vraag de kinderen er één van huis mee te nemen). Versier ze met glitter, plakkertjes, lovertjes, resten papier, of verf ze. Je kunt er ook een handafdruk op laten maken. Meer ideeën vind je op mijn Pinterest-bord.

3. Kerstbal maken

Maak van waterballonetjes en papier maché kerstballen. Ook deze kunnen versierd worden zoals hierboven. Gebruik ook hier eens andere soorten papier. Of maak kerstballen van draad en behangerslijm.

4. Sterrenslinger

Op de site van juf Sanne vind je een bestand met sterren van groot naar klein. Kopieer dat op gekleurd papier en laat de kinderen de sterren uitknippen. Laat rietjes in kleine stukjes knippen. Nu kan het rijgen beginnen: begin met de grootste ster en laat tussen de sterren steeds een rietje rijgen. Maak aan de bovenkant een lus, en hang de slinger aan een tak. Ook leuk voor aan het plafond overigens! Gebruik voor het rijgen ook eens een stuk chenilledraad. Als je de sterren in groen afdrukt, lijkt de slinger net een kerstboom.

zelfgemaakte kerstversiering - Lespakket

5. Wasknijpers

Laat houten wasknijpers weken in een badje van ecoline, zodat ze een leuk kerstkleurtje krijgen. Laat de kinderen uit stevig papier versieringen knippen en op de wasknijpers plakken. De wasknijpers kunnen zo op de tak ‘geknepen’ worden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Maak simpele sterren of kerstboompjes, laat kerstmannen of sneeuwpoppen knutselen, en denk ook eens aan de figuren uit het kerststalletje.

(Tip: de knijpers kunnen ook goed gebruikt worden om andere versieringen en de lichtjes te bevestigen)

zelfgemaakte kerstversiering - Lespakket

Het allerleukste is natuurlijk dat kinderen, als de kerstvakantie begint, hun eigen versieringen thuis in de boom kunnen hangen. Wat hangen jullie in de kerstboom?

Zoek je nog meer ideeën voor het thema Kerst? Neem dan eens een kijkje bij mijn projecten bij Kleuteruniversiteit!

Kerst mozaïek voorbeelden - Juf Bianca bij Kleuteruniversiteit
Kralenplanken december - Juf Bianca bij Kleuteruniversiteit
Kerstproject De lieve boze wolf - Juf Bianca bij Kleuteruniversiteit

Download het gratis Kerstbomen telspel!

De kinderen bekijken de cijfers, tellen de juiste hoeveelheid en versieren zo de kerstbomen!

Je ontvangt hierna de nieuwsbrief van JufBianca en je krijgt toegang tot andere gratis downloads. Je kunt je op elk moment uitschrijven. Wil je de download zonder lid te worden, stuur me dan even een berichtje! Powered by ConvertKit