Dat zelf klei maken leuk en eenvoudig is, roep ik hier al een tijdje. Heb ik een nieuw recept uitgevonden? Nee hoor, die recepten bestaan natuurlijk al jaren, met hier een daar een variatie. Maar ik geloof dat de pepernotenklei veel mensen over de streep heeft getrokken om het ook eens te proberen. En de reacties zijn overweldigend: zowel leerkrachten als kinderen zijn blij met deze geurige speelklei! Wat kun je ermee? Pepernoten maken, natuurlijk. Maar voor de kinderen die iets meer uitdaging nodig hebben, heb ik vandaag iets leuks: klei kaarten!

Thema Sinterklaas - kleikaarten gratis download - Juf Bianca

Print en lamineer de kaarten, zodat ze als ondergrond voor de klei gebruikt kunnen worden. Ik gebruik zelf een ruitenkrabber (voor de auto) om de klei er helemaal af te halen. Er zijn kaarten met de getallen van 1 tot en met 20. Je kunt de kinderen steeds vragen evenveel pepernoten te kleien en in de zak te leggen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden met deze kaarten:

  • de kinderen kunnen de cijfers ook namaken of opvullen met klei
  • de kinderen kunnen evenveel voorwerpen in de zak leggen
  • de kinderen kunnen de getallen op de goede volgorde leggen
  • geef alle kinderen een kaart, en laat ze op de goede volgorde gaan staan
  • vraag ze steeds eentje meer in de zak te doen, of eentje minder

Je krijgt een pdf-bestand met de kaarten en een korte uitleg. Heb jij nog een leuke tip bij deze klei kaarten, laat het dan vooral weten!

>> download <<

(Let op: deze kaarten hebben een nieuw uiterlijk gekregen, sinds ik ze in 2013 maakte. Zorg er dus voor dat je de nieuwste versie hebt!)

Download het gratis Sinterklaas schoenenspel!

De kinderen bestuderen hun eigen schoen met het ontdekblad (welke maat, kleur en sluiting?). Vervolgens spelen ze allerlei spelletjes: hoeveel pakjes moeten er in de schoen?

Hiermee abonneer je je op de JufBianca nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment uitschrijven van deze wekelijke e-mails. Wil je de download zonder lid te worden, stuur me dan even een berichtje! Powered by ConvertKit