Via Pinterest kwam ik een telactiviteit tegen met een dobbelsteen en een tekening van de kerstman. Ik dacht: die is eenvoudig om te buigen naar Sinterklaas! De daad bij het woord voegend, heb ik twee telactiviteiten gemaakt.

Last minute telactiviteit - thema Sinterklaas - Juf Bianca

Print de kaart uit, zo vaak als nodig is, en laat het kind met de dobbelsteen gooien. Het kind telt de stippen, en legt een pepernoot (of teldop of fiche) op het juiste cijfer. Bij de tweede plaat gebruik je twee dobbelstenen, en moet het kind de stippen dus bij elkaar optellen.

Download de kaarten hier

Tip: vind je dit een leuke werkvorm om cijferkennis te oefenen? Ik maakte een pakket met kaarten bij verschillende thema’s, zodat je kunt variëren!

Bestel Gooi-tel-bedek bij Kleuteruniversiteit

Download het gratis Sinterklaas schoenenspel!

De kinderen bestuderen hun eigen schoen met het ontdekblad (welke maat, kleur en sluiting?). Vervolgens spelen ze allerlei spelletjes: hoeveel pakjes moeten er in de schoen?

Hiermee abonneer je je op de JufBianca nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment uitschrijven van deze wekelijke e-mails. Wil je de download zonder lid te worden, stuur me dan even een berichtje! Powered by ConvertKit