thematisch werken in de lente - Lespakket

Natuurlijk is de officiële lente al een tijdje begonnen, maar het ziet er naar uit dat het weer ook eindelijk gaat mee werken. Momenteel doet het zonnetje al flink haar best, zodat we eindelijk niet meer over sneeuw en ijs hoeven te werken! De lente is een veelzijdig seizoen, met veel mogelijkheden om thematisch te werken. Vandaag geef ik je enkele suggesties, bijvoorbeeld leuke prentenboeken waar je over kunt werken.

1. thema lente/Pasen

Pasen is natuurlijk al voorbij. Toch vind je bij het thema lente/Pasen leuke tips die je de komende tijd nog kunt gebruiken. Ook de boekentips kunnen je wellicht op nieuwe ideeën brengen. Ik geef hier een weekschema aan om allerlei facetten van de lente te kunnen bespreken!

2. Bommes

Het prentenboek Bommes gaat over een schattig eendje dat avonturen beleeft. Waarom past dit nou zo goed bij de lente? Ook in de sloot en vijver komt alles weer tot leven in de lente. Als je een sloot of vijver vlakbij school hebt, is het erg leuk in de lente daar eens een kijkje te nemen. De sloot en vijver zijn ook goed na te maken in de klas, en het prentenboek heeft prachtige sfeervolle platen die daarbij kunnen helpen.

3. Sjaak en de bonenstaak

Ken je het sprookje van Sjaak en de bonenstaak? Sjaak ruilt een koe tegen (op het oog) waardeloze bonen. Als hij die echter plant, komt er een enorme bonenplant uit! Het is leuk om in de lente aandacht te besteden aan zaden en hoe planten groeien. Bonen lenen zich uitstekend voor het planten in de klas, een prima manier om het groeien van een plant van dichtbij te observeren!

4. Koningen en koninginnen

Het heeft niets met de lente te maken, maar alles met de actualiteit van de aanstaande kroning: het thema koninklijk. In dit thema lees je tips over koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen. Ook leuk om mee door te gaan ná 30 april hoor!

5. Kikkerkoning

En als je dan de kroning wilt combineren met de lente, wat dacht je dan van het verhaal van de Kikkerkoning? Ideaal om met de kinderen eens te kijken naar de levenscyclus van een kikker, én werken over koningen en koninginnen!

[hr]

Ook op Pinterest heb ik ideeën verzameld die goed passen bij de lente. Hier vind je bijvoorbeeld een bord over Koningen en koninginnen en De Kikkerkoning.

Tot slot nog wat snelle boekentips met voorleesverhaaltjes over de lente. Geniet er van!

[bol_product_links block_id=”bol_51628cfea4250_selected-products” products=”1001004002408811,1001004005771333,1001004002050285,1001004010938564″ name=”lente” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”0000FF” link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

Waar ga jij je op richten in de lente?