Hoera, het is lente! Of bijna lente. Of het lijkt buiten nog niet op lente, maar je bent flauw van de winter. Hoe dan ook: het is tijd om de lente in de klas te halen. En ik heb hiervoor 2 pakketten met kralenplank voorbeelden gemaakt: vierkante én ronde. Lees gauw verder, want ik heb ook nog een gratis download voor je!

Kralenplanken thema lente - Juf Bianca

bestel de ronde kralenplanken bij Kleuteruniversiteit

bestel de vierkante kralenplanken bij Kleuteruniversiteit

Het ontwerpen van kralenplanken is hier in huis altijd een hele happening. Ik leg alle voorbeelden altijd eerst op een echte kralenplank, om er zeker van te zijn dat het voorbeeld ook echt gemaakt kan worden met 1 zak kralen. Als ik de kralenplank tevoorschijn haal, krijg ik meteen ‘hulp’ van onze jongste (2,5 jaar). Die vindt het heerlijk om kralen op de kralenplank neer te leggen. Ok, hij vindt het soms ook leuk om handenvol kralen op de plank te storten, wat ik dan weer minder leuk vind…

Onze middelste van 5 helpt me altijd trouw met het maken van foto’s voor de site. Deze keer had ik voor hem een extraatje: van het voorbeeld van het paasei maakte ik ook een grijze variant. Vandaag moest hij dus eerst zijn eigen paasei ontwerpen, voordat hij het voorbeeld na kon leggen!

Ik heb hem hierbij geen opdracht gegeven, maar je kunt je voorstellen dat je op deze manier ook reeksen kunt oefenen. Of vraag de kinderen of ze een paasei met bloemetjes kunnen maken, of met strepen, of met hun eigen letter! Ideeën genoeg, lijkt me. Jij kunt dit voorbeeld ook downloaden, kijk snel onderaan de pagina!

Met deze pakketten met kralenplanken zit je elk jaar gebeiteld! Heb je ronde kralenplanken? Ook dan kom je deze keer aan je trekken. Ronde kralenplanken zijn ingewikkelder om na te leggen dan vierkante, omdat je geen duidelijk referentiekader hebt. Deze lente-voorbeelden zijn wel compact, en dus ook geschikt voor kinderen die voor het eerst een ronde kralenplank maken.

bestel de ronde kralenplanken bij Kleuteruniversiteit

bestel de vierkante kralenplanken bij Kleuteruniversiteit

Wil je meer weten over de kralenplank, en hoe je daar het beste opdrachten bij kunt aanbieden? Lees dan het artikel over kralenplanken.

Bestel ook de 20 ronde herfst kralenplanken en de 30 zomer kralenplanken!

Print, kleur en leg het paasei na

Paasei kralenplank

Laat je gegevens achter en ik stuur je dit paasei voorbeeld voor op de kralenplank!

Hiermee abonneer je je op de JufBianca nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment uitschrijven van deze wekelijke e-mails. Wil je de download zonder lid te worden, stuur me dan even een berichtje! Powered by ConvertKit