Waar denk je aan bij de herfst? Ik denk aan wandelen in het bos, soms in de regen, soms met je jas open. Paddenstoelen kijken, eikels en kastanjes zoeken. Ik denk aan eekhoorns en egels, aan uilen en spinnen die hun webben maken. Hoewel ik zelf een zomer-mens ben, vind ik het niet erg om over de herfst te werken. Er valt zoveel te ontdekken in de herfst! Gelukkig maar dat het elk jaar weer herfst is, zodat de kinderboekenschrijvers geïnspireerd blijven en nieuwe boeken maken voor ons. Ik beschreef al eens eerder boekentips voor de herfst. Vandaag heb ik nog eens 10 boekentips voor je!

10 boeken bij het thema herfst - Lespakket

Kikker en de kleuren

10 boeken bij het thema herfst - Lespakket

Kikker maakt zich zorgen als hij het groen uit het bos ziet verdwijnen. Zijn vrienden leggen uit dat dit komt doordat het herfst is. Maar Kikker weet niet of dat wel goed komt? Leuk om het te hebben over de verschillende kleuren!

Binkie

10 boeken bij het thema herfst - Lespakket

Binkie de muis verveelt zich. Het is een mooie herfstdag, en hij gaat op zoek naar avonturen. Dat pakt niet altijd goed uit!

Zeg kleine eekhoorn, wat spring jij dapper

10 boeken bij het thema herfst - Lespakket

Dit prentenboek bevat naast een mooi verhaal ook informatie over de eekhoorn en een liedje. Op de cd kun je het liedje en het verhaal beluisteren. Er zijn nog meer boeken in deze serie, meer informatie vind je op de site www.zegkleine.nl.

Marie komt thuis

10 boeken bij het thema herfst - Lespakket

 

Nog een boek met een cd. Het is herfst, en Marie het elfje speelt met haar vrienden. Als de klaproos van Marie knapt, heeft ze een probleem. Zal ze een nieuw huis vinden? Dit prentenboek is gemaakt door Jean-Philippe Rieu, de ‘broer van’, die zelf ook componist en musicus is. Naast de herfst gaat dit verhaal ook over vriendschap en elkaar helpen.

De vos in het bos

10 boeken bij het thema herfst - Lespakket

 

Van de kaft van dit boek word ik al helemaal blij. In het verhaal is Haas bang voor de Vos. Andere dieren kloppen bij hem aan, ze willen ook schuilen voor de Vos. Maar wie klopt daar op de deur? Mooi verhaal op rijm geschreven!

Uiltje en de nootjes

10 boeken bij het thema herfst - Lespakket

 

Haas vindt in het bos een berg met nootjes, en Vos wil ze eerlijk verdelen. Ondertussen eet Uiltje de nootjes stiekem bijna allemaal op. Leuk om met de kinderen ook echt nootjes eerlijk te verdelen, en te praten over eerlijk zijn!

’t Is herfst!

10 boeken bij het thema herfst - Lespakket

 

Een voorleesboek dat meer is dan alleen dat! In dit boek vind je 10 korte verhaaltjes over Luuk en Lianne die de herfst ontdekken. Daarnaast vind je knutseltips, gedichtjes, liedjes en recepten.

Mr. Finney en het raadsel in de bomen

10 boeken bij het thema herfst - Lespakket

 

Eekhoorn, een vriend van Mr. Finney, is beukennootjes aan het verzamelen. Hij heeft er erg veel, is er nog wel genoeg voor de anderen? In dit boek komt het thema delen en zorgen voor de aarde naar voren.

Merlinde de kleine heks

10 boeken bij het thema herfst - Lespakket

 

Merlinde de kleine heks en haar huisdraak Igor oogsten groente en fruit uit de tuin om het in te maken. Als Igor daarbij een doorn in zijn poot krijgt, probeert Merlinde hem te helpen. Dat gaat door de spanning niet zo goed. Mooi boek om voor te lezen rond Halloween!

De herfstkuren van Jens en Lin

10 boeken bij het thema herfst - Lespakket

 

In dit voorleesboek over Jens en zijn buurmeisje Lin, beleven ze allerlei herfstige avonturen. In dit boek staan naast 15 verhaaltjes ook doe-tips. Er zijn ook andere boeken in deze serie!

Je ziet het, er valt weer genoeg voor te lezen in de herfst! Wat is jouw favoriete herfst-boek? 

Gratis download!

Met behulp van dit blad kunnen de kinderen hun herfstblad bestuderen. Is het groot of klein? Welke kleur heeft het? Laat je gegevens achter en het herfstblad-blad komt naar je toe!

Je ontvangt hierna de nieuwsbrief van JufBianca en je krijgt toegang tot andere gratis downloads. Je kunt je op elk moment uitschrijven. Wil je de download zonder lid te worden, stuur me dan even een berichtje! Powered by ConvertKit