thema Hallo Wereld - boekentips - Lespakket

De wereld wordt steeds kleiner en kinderen komen daardoor steeds makkelijker in aanraking met andere culturen. De ontmoetingen tussen kinderen uit verschillende werelden levert prachtige verhalen op.

bron: www.kinderboekenweek.nl

Elk jaar wordt de kinderboekenweek georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. In deze week vinden overal in het land activiteiten plaats rond kinderboeken. Het thema van dit jaar is Hallo Wereld. Eerder noemde ik al een aantal ideetjes voor dit thema. Vandaag heb ik een aantal boeksuggesties voor jullie. Deze boeken passen goed bij het thema van dit jaar, en zijn daarom leuk te gebruiken/promoten in de klas!

nijntje - thema Hallo Wereld - LespakketNijntje gaat op reis rond de wereld. Ze gaat op safari in Afrika en brengt ook een bezoek aan China en Japan.bolder en de boot - thema Hallo Wereld - LespakketBolder heeft een boot. Hij vertelt zijn beste vriend Zep dat hij een lange reis wil maken, de hele wereld rond.
ga je mee - thema Hallo Wereld - LespakketBoris pakt zijn rugzak en gaat met zijn hond Basje op pad. Ze reizen met de hoge snelheidstrein naar Parijs, in een gondel door Venetië en in een dubbeldekker door Londen. En in elk land doen ze iets wat speciaal is voor dat land.familie op stap - thema Hallo Wereld - LespakketDe familie Opstap gaat een wereldreis maken: meneer Opstap en mevrouw Opstap én hun kinderen Bart en Fleur. De hond Snoep blijft thuis, bij opa en oma. De familie Opstap heeft hun beloofd, dat ze uit elk land een kaart zal sturen.
een wereld vol kinderen - thema Hallo Wereld - LespakketWat eten kinderen in Japan? Hoe zien de huizen eruit bij de Eskimo’s? Waarvoor dient een Finse sauna? Waarom komt de dokter in Australië soms met het vliegtuig? Reis mee rond de wereld….en ontdek hoe kinderen leven in andere landen.vriendjes van overal - thema Hallo Wereld - LespakketDe juf van Lisa en Jimmy gaat op reis met het vliegtuig. Ze gaat een kindje adopteren dat nu nog aan de andere kant van de wereld woont.
kikker en de horizon - thema Hallo Wereld - LespakketRat gaat op reis, en Kikker mag met hem mee!voorbij de horizon - thema Hallo Wereld - LespakketArend van Dam maakt het begrip Europa toegankelijk voor kinderen vanaf zes jaar. In vijftig originele verhalen passeren de meest uiteenlopende gewoontes en gebeurtenissen in Europa de revue, schitterend geïllustreerd door Alex de Wolf.
de gele ballon - thema Hallo Wereld - LespakketDit schitterende prentenboek van Charlotte Dematons heeft geen tekst en een verhaal lijkt te ontbreken. Maar de goede kijker ontdekt al snel dat de verschillende platen van de stad, de woestijn, het oerwoud en de zee iets met elkaar te maken hebben.in een land hier ver vandaan - thema Hallo Wereld - LespakketDit boek bevat vijftig verhalen over plekken die de wereld zo bijzonder maken. Over oude en nieuwe wereldwonderen, zoals de piramide van Cheops en de Taj Mahal, maar ook over volkeren van toen en nu, zoals de Grieken en de Romeinen, de Maori’s en de Aboriginals.

En alhoewel de kinderboekenweek natuurlijk over BOEKEN gaat, volgt hier nog een lijstje met leuke materialen om bij dit thema te gebruiken!

een wereld vol liedjes - thema Hallo Wereld - LespakketZing mee met musicalster Nurlaila Karim! Zij heeft de mooiste kinderliedjes uit alle windstreken naar het Nederlands vertaald en op cd gezet. Het is een bonte verzameling geworden, met liedjes uit onder andere Suriname, Indonesië en Griekenland. Een wereld vol liedjes dus!nijntje wereld kaartspel - thema Hallo Wereld - LespakketNijntje ontdekt de wereld, kwartetspel voor kleuters die nog niet kunnen lezen.
globe - thema Hallo Wereld - LespakketWaar zou jij wel op vakantie willen? Zoek de mooiste plekjes uit op deze globe. ’s Avonds geeft hij licht, zodat je vast over de mooiste bestemmingen gaat dromen. Deze wereldbol heeft een doorsnede van circa 25 cm.

Stel jij een boek centraal tijdens de kinderboekenweek? Hoe promoot jij boeken/lezen in de klas?

disclaimer: Lespakket is partner van bol.com, en ontvangt voor elk product dat via deze site gekocht wordt een kleine vergoeding. Dit heeft op geen enkele manier de inhoud van dit bericht beïnvloed.