Ik heb de zomer in mijn bol. Natuurlijk, het IS nu ook zomer. Maar het erge is, dat ik de zomer al een hele tijd in mijn bol heb. Zodra de weken gebroken zijn door vrije dagen, er veel lange weekeinden zijn, begin ik me te verheugen op de zomervakantie. Ja, het is ook fijn om in de klas alle losse eindjes rustig af te werken. Maar ik denk OOK alvast na over het komende schooljaar, de groep die ik dan krijg en de thema’s die dan aan bod gaan komen. Zo ben ik nu eenmaal! En zo kreeg ik het op mijn heupen, en begon ik wat kralenplanken met het thema zomer te maken.

Kralenplanken thema zomer - Juf Bianca bij Kleuteruniversiteit

Als je nu met het thema zomer werkt, sla dan snel je slag. Deze kralenplanken zijn NU nog te koop voor €2,95! Ik zei al dat ik het op mijn heupen kreeg, ik heb namelijk maar liefst 30 verschillende kralenplanken gemaakt. Ja, echt waar! Voor slechts €2,95 krijg je 30 kralenplank voorbeelden in het thema zomer! Of eigenlijk krijg je er meer, want van een kralenplank van een jongetje met zwembroekje en zwembandjes heb ik 4 verschillende varianten: een blank en een donker jongetje en een blank en een donker meisje.

bestel direct

Verder krijg je zomerse voorbeelden, bijvoorbeeld een aardbei, een luchtballon en een zandkasteel. Er is ook een voorbeeld van een ijsje dat de kinderen kunnen spiegelen. Op deze manier kun je kinderen extra uitdagen. Laat de kinderen de middelste rij kralen van boven naar beneden leggen, en span er een elastiekje overheen. Leg nu uit dat alle kralen die aan de linkerkant komen, ook aan de rechterkant gelegd moeten worden.

Verder is er onder andere een voorbeeld van een vlinder. Hiervan zijn twee varianten: een omtrek van een vlinder en een opgevulde vlinder. Met de omtrek kunnen kinderen hun eigen vlinder maken, door zelf te bedenken welke kleuren kralen de vlinder opvullen. Geef hierbij een extra uitdaging door te vertellen dat de vleugels van een vlinder symmetrisch zijn: wat je aan de linkerkant ziet, zit ook aan de rechterkant, in spiegelbeeld.

De kralenplanken in het thema zomer verschillen in moeilijkheidsgraad. Hierdoor zijn ze zowel in groep 1 als in groep 2 bruikbaar. Ook kun je ze gerust aan het begin van het schooljaar inzetten, als je dan over de zomer werkt. Je krijgt dus 30 kralenplank voorbeelden die je elk jaar weer in kunt zetten. Als je nu koopt, betaal je slechts €2,95!

koop de kralenplanken bij Kleuteruniversiteit