Themaweek jarig zijn
Welkom bij de allereerste themaweek van dit schooljaar! Deze week praten we over het thema jarig zijn. Vandaag laat ik mijn nieuwste aanwinst zien: een prachtige verjaardagstroon.

verjaardagstroon - themaweek jarig zijn - Lespakket

Het begon allemaal met een plaatje op Pinterest. De link leidde me naar deze pagina, waarop een tutorial staat voor het maken van een kroon. Deze kroon kun je over de rugleuning van de stoel schuiven. Op Twitter verzuchte ik dat ik eigenlijk op zoek moest naar iemand die zoiets moois voor me kon maken. En ik kreeg een reactie!

Via via kreeg ik het mailadres van Ann. Zij had bij het zien van het plaatje en mijn berichtje al direct leuke ideeën voor een stoelkroon van tafelzeil. Ze wilde twee kanten maken: een jongenskant en een meisjeskant. (Natuurlijk mogen de kinderen gewoon kiezen welke kant ze krijgen!) Voor beide kanten maakte ze 3 cijfers. Deze cijfers zijn met klittenband op de kroon te bevestigen.

verjaardagstroon - themaweek jarig zijn - Lespakket

Wat moet het leuk zijn om, als je jarig bent, de hele dag op een verjaardagstroon te mogen zitten! Ik weet dat sommige collega’s zo’n bijzondere stoel in hun klas hebben staan. Hoe leuk zo’n stoel ook is als er een jarige is: als werkstoel is hij niet zo handig, en als er geen jarige is staat de stoel er maar te staan…

Deze stoelkroon schuif je over de rugleuning van de stoel van de jarige. Ook als de jarige aan het werk gaat en daarbij een stoel nodig heeft, verhuist de kroon mee. Nu mag de jarige dus écht de hele dag op een versierde stoel zitten. En omdat de kroon van tafelzeil is gemaakt, kan hij tegen een stootje. Als hij vies is, haal je er gewoon een doekje overheen! De stoelkroon op het voorbeeld van de site is gemaakt van vilt. Dit leek me niet duurzaam genoeg, de kroon moet natuurlijk heel wat verjaardagen mee kunnen gaan.

Ik heb de verjaardagstroon besteld voor €25, de verzendkosten waren €3,95. Je kunt de maakster mailen op ann8219@gmail.com.

Mijn duo-collega en ik zijn in ieder geval erg blij met onze verjaardagstroon! Ik bestelde er ook nog eentje voor mijn collega die de afgelopen jaren mijn duo was, als afscheidscadeautje. En het zou maar zo kunnen zijn dat meer collega’s zo’n leuke verjaardagskroon willen bestellen!

Heb jij een speciale verjaardagsstoel in de klas?

Andere berichten uit de themaweek jarig zijn:

  1. Jarig zijn: een verjaardagskroon
  2. Jarig zijn: hoe vier je een verjaardag?
  3. Jarig zijn: verjaardagstroon
  4. Jarig zijn: boekentips
  5. Jarig zijn: 5 activiteiten met ballonnen

Tip: ik schreef twee projecten over jarig zijn en taart, deze zijn te bestellen bij Kleuteruniversiteit!

Agent en Boef en het boefvangfeest - project bij Kleuteruniversiteit Taart voor kleine Beer - project bij Kleuteruniversiteit