Workshop

workshop Spelen in uitdagende hoeken - Juf Bianca

Kleuterleerkrachten,

Ooit bij een workshop of studiedag gezeten, die geheel gericht was op groep 3-8? En werd er dan gezegd 'Maar misschien heb jij volgend jaar geen kleuters meer'? Laat ik dit eens vragen: Hoe vaak hebben jullie een studiedag voor het hele team, die gericht is op KLEUTERS?? Ik bedoel maar. Zoek jij voor jullie onderbouwteam een leuke, praktische workshop over kleuteronderwijs, lees dan gauw verder!

kleuters &
spelen

Welke teamworkshops zijn er mogelijk?

Spelen in uitdagende hoeken

Hoe richt je de hoeken in zodat de kleuters er graag in spelen en stiekem ook nog bezig zijn met de doelen die jij in gedachten had?
Deze workshop is ook individueel te volgen, klik hier voor meer informatie!

Slimme kleuters

Hoe begeleid je die kinderen die niet voldoende lijken te hebben aan het gewone plusaanbod, en die moeite hebben met leren leren en het hanteren van een groeimindset?

Natuur en techniek

Hoe laat je de kinderen kennismaken met natuur en techniek, zonder dat je steeds opdrachten moet geven en teveel moet sturen?

Loose parts

Hoe laat je kinderen spelen met ditjes en datjes, zonder dat het een rommel wordt? En waar zijn die loose parts eigenlijk goed voor?

Werken met prentenboeken

Hoe bedenk je activiteiten bij een prentenboek, zodat het verhaal écht gaat leven bij de kinderen? Hoe bied je een nieuw prentenboek aan en hoe kies je het juiste boek?

Verandertraject

Soms wil je met je onderbouwteam even weer duidelijk hebben wat jullie visie op kleuteronderwijs is en hoe jullie die visie het best vorm kunnen geven. Hoe doe je dat op een efficiënte manier?

Hoe werkt het?

Stap 1

Stuur me een berichtje met daarin:
1) in welke workshop je geïnteresseerd bent
2) naam en adres van je school
3) gewenste duur en eventuele dag van de workshop

Stap 2

Ik maak een vrijblijvende offerte voor je, zodat je op jouw school kunt overleggen of er budget is.

Stap 3

Zodra je akkoord hebt, maken we verdere afspraken over de workshop.

Stap 4

Na afloop van de workshop ontvang je de hand-out van de presentatie en de factuur.

Iets voor jullie? Vraag een offerte aan!
(let op: ik heb pas weer plek vanaf augustus 2020!)

Veelgestelde vragen:

Ik geef meestal 25 als het maximum aan, maar de 26e deelnemer mag ook gewoon komen. Er is geen minimum, trouwens!

Natuurlijk, het is jullie feestje! Ik vind het zelfs slim, zo kunnen jullie niet alleen de kosten delen, maar ook kennis delen en van/met elkaar leren!

Een ruimte waar we lekker kunnen zitten (soms is dat een bovenbouwlokaal) met een digibord of presentatiescherm met werkende internetverbinding. De rest van de spullen neem ik zelf mee!

Kort antwoord: nee. Maar als je vragen hebt die je zeker beantwoord wilt zien, kun je me die vooraf gerust mailen!

De workshops die hierboven staan zijn allemaal als school af te nemen. Wil jij individueel naar een workshop, bekijk dan het aanbod van ‘open workshops‘!

Ik ben zelf natuurlijk geen peuterleerkracht, maar heb meerder keren gehoord dat ook professionals uit de kinderopvang of het peuteronderwijs iets aan de workshop hebben gehad!