DOE MEE met de online workshop SPELEN IN UITDAGENDE HOEKEN

Wil jij leren hoe je álle hoeken in je lokaal uitdagend kunt inrichten, zodat de kleuters er graag en goed spelen? Volg dan deze online workshop SPELEN IN UITDAGENDE HOEKEN.

In 5 dagen leer ik je, via Instagram stories en berichten, hoe je de hoeken in je klas een logisch onderdeel laat zijn van je beredeneerde aanbod.

 • 5 dagen lang tips, ideeën en informatie voor de hoeken in jouw klas
 • een community van deelnemers met wie je kunt uitwisselen en overleggen
 • je kunt alles een maand terugkijken (dus geen probleem als je wat minder tijd hebt)
 • een live Q&A van een uur lang, waarin je je vragen kunt stellen
 • PLUS diverse gratis printables!

LET OP: de workshop vindt plaats via een besloten account op Instagram. Zorg dus dat je daar een account hebt. Meer informatie hierover krijg je bij je bestelling.

WIL JIJ...

 • weten hoe je élke hoek uitdagend kunt maken?
 • leren hoe je het spel van kinderen kunt beïnvloeden zónder opdrachten te geven?
 • tijd besparen door hoeken kleine veranderingen te geven?
 • leren hoe je ook met een klein budget goede hoeken kunt inrichten?
 • ... en dit alles vanuit jouw eigen huis??

Hoi, ik ben Bianca

Na jarenlang als leerkracht werkzaam te zijn geweest, voornamelijk bij de kleuters, inspireer ik sinds 2016 andere leerkrachten hoe zij het beste uit kleuters kunnen halen.

Ik heb al vele workshops gegeven, bij scholen, maar ook zogenaamde open workshops, waarin ik heel veel leerkrachten heb kunnen helpen bij het inrichten van uitdagende hoeken.

SPEL staat centraal bij alles wat ik doe, omdat jonge kinderen nu eenmaal het meest leren door te spelen.

Ik ben ook auteur, onder andere van het boek Spelen in uitdagende hoeken. Met de online workshop probeer ik nog meer leerkrachten te bereiken. Ik gun elke kleuter een rijke leeromgeving, waarin hij/zij zich optimaal kan ontwikkelen!

Wie is Juf Bianca - Bianca Antonissen

Ik ben geïnteresseerd, hoe werkt dit?

De online workshop geef ik via Instagram. Als je daar al een account hebt, weet je vast al dat je daar niet alleen informatie kunt delen via foto’s die op de tijdlijn verschijnen, maar ook via stories. Dat zijn eigenlijk verhalen, korte filmpjes die je in je eigen tempo kunt bekijken. Dat maakt Instagram het ideale platform om deze cursus op aan te bieden: ik deel de informatie via tekst, bewegend beeld, je hoort en ziet me, maar je hoeft er je huis niet voor uit!

Ik zet de voordelen van een online workshop ten opzichte van een open workshop even op een rijtje:

 • in je eigen tijd kijken, op je eigen tempo (verdeeld over 5 dagen)
 • je kunt alles een maand terugkijken (hoef je niet alles in één keer te onthouden)
 • kijken in pyjama (je hoeft er de deur niet voor uit)
 • toch contact met andere leerkrachten (die hetzelfde doel hebben)
 • je kunt me op pauze zetten ;) (handig als je tussendoor andere dingen te doen hebt!)
 • een certificaat, net als bij de open workshop (en dus te betalen uit je scholingsbudget!)

Wat zeiden mensen over de online workshop?

Wat ga ik eigenlijk leren?

Goede vraag! Wat moet jij als leerkrachten weten, kunnen en doen om die hoeken in jouw lokaal uitdagend in te richten? De antwoorden op die vragen deel ik met je in 5 verschillende modules. Elke dag heeft een eigen thema, waarbij je niet alleen theorie krijgt, maar ook praktische tips en opdrachten die je kunt uitvoeren. Of je die ook daadwerkelijk uitvoert is aan jezelf, ik ga geen huiswerk controleren ;) Maar de opdrachten zorgen er wel voor dat je ook daadwerkelijk iets gaat DOEN met wat je geleerd hebt.

In de 5 dagen bespreek ik achtereenvolgens:

 • dag 0: wat kun je verwachten, hoe werkt het, wat heb je nodig?
 • dag 1: waar sta jij nu, wat is het belang van een rijke leeromgeving en welke fouten kun je voorkomen?
 • dag 2: hoe leren jonge kinderen, wat is spel ... en wat niet?
 • dag 3: open en gesloten materialen, spel vs. opdrachten, hoe creëer je rijk spel?
 • dag 4: welk doel heb je bij een hoek, hoe komt het dat je verwachtingen niet uitkomen?
 • dag 5: hoe zorg je dat de hoeken een logisch onderdeel vormen van je beredeneerd aanbod?
 • bonus: live Q&A sessie op dag 5, waarin je je vragen kunt stellen

Dit lijkt me wel wat, ik doe mee!

Superleuk! Voordat je je bestelling plaatst, via onderstaande knop, heb jij al een Instagram account? Als je die nog niet hebt, raad ik je aan die eerst te maken. Je hoeft hiervoor niet je eigen gegevens of foto te gebruiken als je dit niet wilt.

Bianca Antonissen

Meest gestelde vragen

Als je de workshop samen met een collega wilt volgen, dienen jullie allebei een kaartje te kopen.

Het is mogelijk om met iDeal of creditcard te betalen. Je ontvangt een factuur die je zelf kunt declareren. Alleen als de betaling voldaan is, krijg je toegang tot het besloten account waar de workshop gegeven wordt.

Voor deze online workshop heb je het boek NIET nodig. Als je het boek al gelezen hebt, herken je natuurlijk al wat informatie. Maar een boek lees je alleen, deze workshop volg je samen met andere collega’s!

Als jij weet dat je de informatie altijd kunt terug kijken, is de druk om dat te doen veel kleiner. De kans dat er steeds iets tussenkomt is groter. Door de workshop in 5 dagen te geven, en je een maand toegang te geven, word je min of meer gedwongen actie te ondernemen.

Nee hoor, je bent zelf verantwoordelijk voor het in de praktijk brengen van de opgedane kennis. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je momenteel geen (eigen) klas hebt.

Dat kan, mits je je wilt richten op SPEL. De informatie richt zich wel op de kleuterleeftijd (4-6 jaar), maar is ook toepasbaar op kinderen van 3 of 7.

Deel deze online workshop en nodig anderen uit om ook mee te doen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Word lid van de Juf Bianca nieuwsbrief en krijg toegang tot gratis downloads

Hoe gaat het verder?

Als je op de koop-knop klikt, kom je terecht in mijn shop. Daar moet je eerst een account aanmaken met naam, adres, een e-mailadres en een wachtwoord.

Let op dat je hier ook je Instagram gebruikersnaam invult! Als je in je webbrowser Instagram.com/gebruikersnaam intypt, zou je op jouw profiel moeten komen.

Daarna kun je de betaling voltooien. Ga dan naar Instagram en dien een volgverzoek in op het account @Tophoek.

Ik check regelmatig of ik je betaling al ontvangen heb en zal je toelaten tot het account vanaf donderdag 4 juni. Vind je dat dit te lang duurt, of twijfel je of het wel gelukt is, stuur dan een berichtje via Instagram aan @JufBianca. Een mail naar bianca@jufbianca.nl kan ook!

Op maandag 8 juni komen ’s ochtends rond 11 uur de eerste stories online. Onthoud: je kunt er op elk moment van de dag voor gaan zitten.

De stories van die dag verzamel ik in een hoogtepunt, die kun je op het account eenvoudig terug vinden. Dus ook als je een dag gemist hebt, kun je de informatie gewoon bekijken!

Op vrijdagavond 12 juni om 20:00 uur begint de live Q&A, ook weer via Instagram. Daarmee is de online workshop afgelopen, maar alle stories en berichten blijven gedurende 30 dagen online staan.

In de week na de online workshop ontvang je per mail je certificaat!