Marieke vroeg in Kleuterwereld om ideeën om het schooljaar met de hele school te openen. Dat leek me ontzettend leuk en ik bedacht er een paar! Openen jullie het schooljaar met z’n allen? Ik ben benieuwd naar jullie ideeën!

Een nieuw schooljaar - 8 ideeën voor de opening van het nieuwe schooljaar - Juf Bianca

Spelletjes in school

1. Zet in elk lokaal een spelletje klaar, denk aan: hinkelen, twister, disco, stoelendans, etc. Koppel de ‘grote’ kinderen aan de ‘kleine’ kinderen en geef ze een stempelkaart. Hiermee kunnen ze de lokalen langs om de spelletjes te doen.

Ideeën voor het schoolplein

2. Studeer met z’n allen een dans in op het plein. Er is misschien wel een dansschool in de buurt die hieraan mee wil werken? Nodig de pers uit, zo staat de school weer even op de kaart!

3. Marieke gaf zelf aan dat ze vorig jaar met de hele school gestoepkrijt hebben. Maak er een leuke wedstrijd van: in elke groep (of bouw) is er een prijsje te verdienen.

4. Huur een springkussen en laat de klassen daar om beurten op het nieuwe schooljaar in springen!

Foto’s

5. Organiseer een gekke-haren-dag, waarbij iedereen zijn haar zo gek mogelijk doet. Huur een fotograaf in die foto’s maakt (met zo’n fotorand ‘eerste schooldag’), of vraag een ouder deze foto’s te maken. Als je de foto’s (digitaal) voor een kleinigheidje beschikbaar stelt, kun je ook nog geld bij elkaar sparen voor een leuk project of bijvoorbeeld nieuw speelgoed!

6. Ook is het leuk om vanuit de lucht een foto te maken van alle kinderen en collega’s tegelijkertijd, bijvoorbeeld in de vorm van een hart, ster, of het logo van de school. Maak daarvoor een tekening met stoepkrijt.

In de omgeving

7. Laat iedereen even weten dat de kinderen weer naar school gaan! Organiseer een speurtocht door de omgeving van de school.

8. Of, nog leuker: organiseer een lawaai-optocht door de buurt. Met potten, pannen, fluitjes en alles wat lawaai maakt.

Tip: lees ook de andere artikelen in het thema ‘nieuw schooljaar!

Laat hier je gegevens achter.

Schermafbeelding 2016 06 27 om 10.47.32

Je ontvangt daarna de gratis checklist voor een nieuw schooljaar. Bovendien krijg je, net als bijna 10.000 anderen, toegang tot de speciale pagina met gratis downloads. Veel plezier ermee!

Na inschrijving ontvang je de JufBianca nieuwsbrief. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven. Wil je de download zonder lid te worden, stuur me dan even een berichtje! Powered by ConvertKit