Onlangs is in de Praxisbulletin een artikel van mij verschenen: de Paashaas is de kleurenkluts kwijt. De aanleiding voor dit artikel was een poppenkastverhaal dat ik vorig jaar bedacht en met een collega uitspeelde vlak voor Pasen. Ik bedacht er een verzameling activiteiten bij die allemaal met kleur te maken hebben.

Werken over kleuren met kleuters - De Paashaas is de kleurenkluts kwijt - Juf Bianca

In het project haalt de Paashaas alle kleuren door elkaar. Dat is natuurlijk niet zo mooi, zeker niet als je alle eitjes nog moet kleuren! Uiteraard kun je dit project aanpassen door niet een paashaas te gebruiken, maar een klassenpop of andere handpop. Het is namelijk altijd onhandig wanneer je de kleuren door elkaar haalt. Kunnen de kinderen bedenken waarom?

Lees het artikel hier

Tijdens het project kun je allerlei activiteiten doen: kleuren mengen, praten over kleuren en gevoelens, experimenteren met verf, proefjes én natuurlijk eieren schilderen.

Op de website van Praxisbulletin kun je, nadat je hebt ingelogd met het wachtwoord dat in het tijdschrift staat, het poppenkast verhaal downloaden. Ook heb ik er enkele boeken genoemd die geschikt zijn voor het werken over kleuren. Onlangs kreeg ik echter een nieuwe titel in handen, die ik jullie niet wil onthouden.

Welke kleur heeft een zoen

In dit boek probeert een meisje een zoen te schilderen. Maar eigenlijk is elke kleur niet helemaal goed. Rood is bijvoorbeeld de kleur voor wanneer je heel erg boos bent.

Bestel het boek hier.

Nog een tip: Rian Visser schreef ooit het boek Pigmentus de kleurentovenaar. Het boek is inmiddels digitaal te bekijken en er verscheen een leuke app bij. In de app kunnen kinderen bij alle kleuren van de regenboog een versje beluisteren én het verhaal van Pigmentus bekijken!

Pigmentus de kleurentovenaar - app - Rian Visser

Op de site van Rian Visser vind je meer info.

Lees ook mijn artikel over eierdozen, ook leuk voor Pasen!

Print, kleur en leg het paasei na

Paasei kralenplank

Laat je gegevens achter en ik stuur je dit paasei voorbeeld voor op de kralenplank!

Hiermee abonneer je je op de JufBianca nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment uitschrijven van deze wekelijke e-mails. Wil je de download zonder lid te worden, stuur me dan even een berichtje! Powered by ConvertKit