Boer Boris is bedacht door Ted van Lieshout en Philip Hopman. Deze boer beleeft allerlei avonturen, er zijn al veel boeken verschenen in deze serie. Alle verhalen van Boer Boris zijn op rijm. Ik vertel je vandaag iets over het boek Boer Boris en de eieren én een nieuw pakket met rekenspellen!

Rekenen met Boer Boris - Juf Bianca bij Kleuteruniversiteit

Ik schreef al eerder een review over de boeken van Boer Boris en maakte er destijds een pakket met kralenplankvoorbeelden bij. In dat jaar was het boek Boer Boris gaat naar zee gekozen als prentenboek van het jaar. Onlangs is alweer het zevende deel van deze serie uitgekomen: Boer Boris en de eieren.

Boer Boris en de eieren

De kippen van Boer Boris hebben gekleurde en gespikkelde eieren gelegd. Superleuk natuurlijk, vooral omdat het bijna Pasen is. Eerst gaat Boer Boris de eieren verstoppen voor zijn broertje en zusje. Al snel hebben ze er al 10 gevonden. Leuk om met de klas te doen: verstop 10 eieren en zet een eierdoos neer. De gevonden eieren worden in de eierdoos gestopt. Hoeveel eieren zoeken we nu nog?

Boer Boris krijgt een idee: hij gaat de eieren verstoppen voor de kinderen van het land. Hij neemt de grote wagen, daar passen wel duizend eieren in. Kunnen de kinderen zich iets voorstellen bij dat getal? Zouden er ook duizend eieren in de klas passen?

Als er ineens een haasje voor de auto langs rent, gaat er iets mis. Lukt het Boer Boris om dit probleem weer op te lossen? Hij krijgt hulp van 30 kinderen. Hoeveel kinderen hebben jullie in de klas? Hoeveel eierdozen zijn er nodig als elk kind één ei schildert?

Als leuk extraatje heeft het boek een velletje met stickers waarmee eieren versierd kunnen worden!

Rekenen met Boer Boris

Ik maakte bij het eerste boek Boer Boris een pakket met rekenspellen. Deze spellen zijn niet heel sterk thematisch, je kunt ze onafhankelijk van je thema inzetten. Bij het pakket hoort een grote getallenposter. Na elke activiteit die je uitvoert mogen de kinderen een getal op de poster plakken. Lukt het de kinderen om de poster compleet te maken?

Het pakket bevat 10 spellen, waarmee alle kinderen kunnen tellen, wegen, meten en sorteren. Je krijgt steeds een spelbeschrijving met differentiatiemogelijkheden en extra suggesties. Je kunt ervoor kiezen om de activiteiten met de hele groep te doen, of in een klein groepje.

>> Bestel dit pakket bij Kleuteruniversiteit <<

Ben jij al fan van Boer Boris? Welk deel is jouw favoriet?

Lees ook: 5 tips voor het thema Boerderij

Print, kleur en leg het paasei na

Paasei kralenplank

Laat je gegevens achter en ik stuur je dit paasei voorbeeld voor op de kralenplank!

Hiermee abonneer je je op de JufBianca nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment uitschrijven van deze wekelijke e-mails. Wil je de download zonder lid te worden, stuur me dan even een berichtje! Powered by ConvertKit