Zoek je nog een nieuw thema? Dit project bij Kleuteruniversiteit heb ik geschreven bij het prentenboek Tim op de tegels. De activiteiten gaan over veiligheid in het verkeer. Ik vertel je vandaag alles over dit project én je kunt een leuke bonus-les over nummerborden downloaden!

Tim op de tegels - Project over verkeer - Juf Bianca

Het boek

Tim wil graag buitenspelen. Dat mag van zijn vader, maar dan moet hij wel op de stoeptegels blijven. Daar blijft hij ook heel braaf zitten, hoe gevaarlijk de situatie om hem heen ook wordt! Zijn vader ziet alles gebeuren en probeert Tim te redden. Uiteindelijk is het Tim die zijn vader moet redden. Maar wie deed er nou gevaarlijk? Een prachtig prentenboek, waarbij iedereen Tim op de tegels laat zitten ‘omdat vader het zegt’! Tjibbe Veldkamp is toch wel de koning van de leuke plots. Samen met de tekeningen van Kees de Boer is dit een geweldig prentenboek dat in elke (school)collectie thuis hoort! Het thema verkeer kan op elk moment in het schooljaar ingezet worden.

Het project

Veel vragen die we krijgen over Kleuteruniversiteit gaan over de doelen. Zoals ik eerder al uitgelegd heb, maken we bij onze activiteiten gebruik van de SLO-doelen. In de beschrijving van een project vind je een link naar de doelen. Zo kun je al voor aanschaf zien of de doelen aansluiten bij jullie planning. Handig!

Het project bevat 15 activiteiten en 5 hoeken die uitgebreid beschreven zijn. Bij de activiteiten horen ook bijlagen: zo heb ik bij de letterhoek kaarten gemaakt met de letters, in de vorm van een asfaltweg. Ik probeer in elk project in ieder geval woordkaarten en telkaarten te stoppen. Hierbij geef ik ook suggesties voor gebruik. In de ontdekhoek gaan de kinderen kijken welke voorwerpen van een helling afrollen, en welke niet. Aan het einde van dit project kunnen alle kinderen hun verkeersdiploma halen: ze weten dan alles van veiligheid in het verkeer!

Bekijk het project Tim op de tegels

Tip: ik maakte ook nog 30 kralenplanken in het thema verkeer!

Als je hieronder je gegevens achterlaat, kun je een gratis bonus-les downloaden. Ik bedacht deze activiteit toen ik het met onze zoon had over nummerborden. Ik heb suggesties voor het gebruik toegevoegd! (Ook als je al lid bent van de JufBianca nieuwsbrief kun je hier je gegevens achterlaten. Je krijgt dan ook de bonus-les.)

 
1001004002062707
 
9200000053301056
 
9200000028135735

1004004007094527
 
9200000034589781
 
9200000049789946
9200000026076447
De fiets - plusproject van Juf Bianca bij Kleuteruniversiteit Tim op de tegels - project van Juf Bianca bij Kleuteruniversiteit Kralenplanken vervoer - Juf Bianca bij Kleuteruniversiteit

Schrijf je in voor de JufBianca nieuwsbrief

Bonuslestim

Je ontvangt de GRATIS bonus-les over nummerborden bij het project Tim op de tegels. Veel plezier ermee!

Hiermee abonneer je je op de JufBianca nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment uitschrijven van deze wekelijke e-mails. Wil je de download zonder lid te worden, stuur me dan even een berichtje! Powered by ConvertKit