Ard en Annerieke van Onderwijsstudio hebben een eigen boek uitgebracht. Nu vind ik dat alleen al cool: ik houd wel van ondernemers in het onderwijs! Ik kan me nog herinneren dat ze hun Leskist mappen op de markt brachten. Nu runnen ze een webshop Credu, en hebben ze dus ‘even’ een boek uitgegeven. Ik mocht er een review over schrijven!

review Kleuterwerk - inspiratie voor de leerkracht - JufBianca.nl

Kleuterwerk belooft een inspirerend boek te zijn, daar ben ik dol op. Wie door het boek bladert, ziet al snel de verschillende plekken waarop je je eigen gedachten kunt opschrijven. Zo wordt het een persoonlijk boek, staat op de achterflap te lezen, dat invloed heeft op de manier waarop je tegen je vakgebied aankijkt.

Kleuterwerk

Ook staat er op de achterflap dat het boek niet bedoeld is om in één ruk uit te lezen. Ik heb dat wel gedaan (hee, ik was op vakantie en had leesvoer nodig!), en ik begrijp nu wel waarom ze dat zeggen. Het boek is niet zoals andere boeken opgedeeld in hoofdstukken. Er zijn wel categorieën: kleuter, onderwijs, klas, leerkracht en school. Elke spread beschrijft een onderwerp dat past binnen één van deze categorieën. Tijdens het lezen spring je dus eigenlijk van hoofdstuk naar hoofdstuk en weer terug: er zit niet een duidelijke lijn in.

Biedt het boek veel nieuws? Nee, voor mij niet. Wat ik wel leuk vond, was dat ik bij sommige hoofdstukken toch weer dacht: dàt ga ik komend schooljaar eens uitproberen. Wat dat betreft is een vakantie wel een prima tijdstip om dit boek te lezen: het laat je weer even nadenken over het hoe en waarom van je werk in de klas.

Het boek beschrijft echt allerlei gebieden, je ziet dat Ard en Annerieke verstand hebben van kleuters. De categorieën leerkracht en school zijn niet specifiek voor kleuterleerkrachten. In het boek zat ook nog een aankondiging voor het boek Onderwijswerk, dat geschikt gaat zijn voor groep 3-8. Heb je belang bij dit boek, dan kun je het in de voorverkoop bestellen met €5 korting op www.onderwijsstudio.nl. Kleuterwerk is daar ook te koop, maar je kunt het inmiddels ook bestellen bij bol.com.

Heb jij Kleuterwerk al in huis? Ik ben benieuwd wat jij van het boek vond! Wat neem jij er uit mee? En als je het nog niet in huis hebt: wat zou je er graag uit willen halen?

P.S. Groot compliment voor de opmaak van het boek, heel speels en zelf gedaan!