Ken jij het prentenboek Noten? Het is geschreven door Paula Gerritsen en uitgegeven door Lemniscaat. Het gaat over Muis, die in de gaten heeft dat het herfst is. Ze gaat op pad met haar rode jas met grote zakken, om bij de notenboom noten te verzamelen. Als ze daar eenmaal is, valt ze uitgeput in slaap. De volgende ochtend is de boom kaal. Treurig loopt ze naar haar huis, waar alle noten blijken te liggen. De wind heeft ze gebracht!

Ontdek de herfst met het prentenboek Noten en dit bijbehorende project - Lespakket bij Kleuteruniversiteit

Dit prentenboek is ideaal om te gebruiken in de herfst. Ik bedacht er allerlei lessen bij, zowel op het gebied van taal en rekenen, als ook knutselsuggesties en ideeën voor spel en hoeken. Een uitgebreid pakket dus, waar je zeker 3 weken mee vooruit kunt. De kinderen leren van alles over verschillende noten, en doen er allerlei activiteiten mee. Er zitten veel bijlagen bij de lessen, die je direct kunt printen en lamineren. Als je daar even een tijdje voor gaat zitten, heb je verder weinig voorbereidingstijd nodig. Alles is al voor je bedacht!

Koop het project hier.

Tip: ik maakte ook een pakket met ronde kralenplanken. Heb jij ronde kralenplanken in de klas? Waar je bij een vierkante kralenplank nog steun hebt aan de rechte lijnen, en rij voor rij de kralen neer kunt leggen, heb je dat bij de ronde kralenplank niet. Het is dus een grotere uitdaging om alle kralen op de juiste plek te krijgen. Let op: als de kralenplank niet net zo ligt als op het voorbeeld, dan lukt het niet! Ik heb in het pakket een uitleg opgenomen, zodat het goed moet komen.

noten - Bestel het digitale project en win je geld terug - Lespakket

Koop de ronde kralenplanken hier.

Je krijgt maar liefst 20 verschillende herfstige voorbeelden, waaronder een uil, een paddenstoel, een heks, een kind met lampion en een kabouter. Als je ronde kralenplanken in je klas hebt, is dit zeker een aanrader!

Gratis download!

Met behulp van dit blad kunnen de kinderen hun herfstblad bestuderen. Is het groot of klein? Welke kleur heeft het? Laat je gegevens achter en het herfstblad-blad komt naar je toe!

Je ontvangt hierna de nieuwsbrief van JufBianca en je krijgt toegang tot andere gratis downloads. Je kunt je op elk moment uitschrijven. Wil je de download zonder lid te worden, stuur me dan even een berichtje! Powered by ConvertKit