Het gebeurt wel vaker dat we een kijkje in een bepaalde klas nemen, hier op Lespakket. Een kleuterleerkracht laat dan met behulp van foto’s zien hoe het klaslokaal is ingericht. We hebben echter nog niet specifiek in iemands bouwhoek gekeken!

Juf Evy stuurde me naar aanleiding van het artikel 5 stappen om je bouwhoek te verbeteren een aantal foto’s. Ze is na het lezen van het artikel met haar bouwhoek aan de slag gegaan. Ze werkt al 14 jaar op de Savio-kleuterschool in Dilbeek – België.

Ze schrijft: Alles is met gratis materiaal gemaakt van een houthandel in de buurt. Twee opa’s hebben alles gezaagd; honderden blokken in geometrische figuren, plankjes in verschillende maten, boomstammetje, boomschijven, latten. 

Ik vroeg haar direct of ik de foto’s ook hier mocht plaatsen. Ik hoop dat ze jullie ook inspireren!

bouwhoek evy 1
bouwhoek evy 4
bouwhoek evy 2
bouwhoek evy 3

Is het niet mooi geworden? Ik vind vooral het toevoegen van een spiegel en de straten van krijt erg leuk! Ik heb Evy gevraagd hoe de kleuters reageerden op de nieuwe bouwhoek. Ze schrijft dat ze hiervoor niet eens een echte bouwhoek had, alleen een hoek met constructiematerialen zoals Duplo en Lego. Daarmee kwamen ze niet echt tot spel en zeker niet tot samenspelen.

Evy: Nu bespreken ze echt wat ze gaan bouwen. De ene dag nemen ze er de auto’s bij, de andere dag de dino’s. Weer een andere dag spelen ook de meisjes mee met de popjes en doekjes waarmee ze tenten maken. Ik heb de hoek al tweemaal zo groot moeten maken! Naar de plastic garages wordt nog nauwelijks gekeken, ze bouwen ze liever zelf. En bijna elke dag hebben kinderen wel iets mee om toe te voegen.

Wil jij ook met je bouwhoek aan de slag? Aan deze foto’s kun je zien dat je niets eens een budget nodig hebt! Ik heb Evy gevraagd of het niet gebruikelijk is een bouwset in de klas te hebben in België. Ze zegt dat ze geen enkele school kent die het heeft, en dat ze vooral afhankelijk van behulpzame vaders en opa’s.

Lees ook: 5 stappen om je bouwhoek te verbeteren