herfst boekentips - Lespakket

Herfst, het seizoen van de veranderingen, van kleuren en geuren, van eikels en kastanjes, van lekker in de plassen stampen en de verwarming aan. Er valt voor de kinderen genoeg te leren en te ontdekken in de herfst. Eerder beschreef ik al ideeën om het thema herfst in de klas uit te voeren, nu geef ik een lijst van leuke boeken die bij dit thema te gebruiken zijn!

 herfst voorleesboek - thema herfst - Lespakket

Het welbekende duo Marianne Busser en Ron Schröder heeft allerlei leuke verhaaltjes, versjes en liedjes gebundeld, deze keer over de herfst. Een ‘must have‘!

rood met witte stippen - thema herfst - LespakketEen ‘gouwe ouwe’ is dit voorleesboek over Iris en Michiel van Carry Slee. Samen beleven zij allerlei herfstachtige avonturen!

 rikki en de eekhoorn - thema herfst - Lespakket

Het is herfst in het bos. Rikki is op zoek naar kastanjes, maar vindt op de grond ook een eekhoorn die niet beweegt. Wat is er aan de hand?

kikker en de wind - thema herfst - LespakketIn de herfst kan het flink stormen! Kikker heeft ook last van de wind, de boom naast zijn huisje waait om.
 25 paddenstoelen - thema herfst - LespakketEen non-fictie serie voor kinderen vanaf 4 jaar, deze keer over paddenstoelen en bessen.  25 bomen - thema herfst - LespakketIn ‘Ik ken al 25 bomen’ maak je kennis met de meest voorkomende bomen in ons land. Mooi tekeningen en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar
het is herfst - thema herfst - LespakketEen groot kartonnen prentenboek zonder tekst. De platen nodigen uit te praten over de herfst. (andere seizoenen ook beschikbaar!)

hoera het is herfst - thema herfst - Lespakket

Voorleesverhaaltjes over Roos en Mika, twee ondernemende kleuters, die de herfst beleven.

 het regent - thema herfst - LespakketEgeltje wil graag naar buiten met zijn nieuwe regenpak. In de herfst regent het vaak, dit boek leent zich dan ook prima voor gebruik binnen dit thema! okke nootje doppejan - thema herfst - LespakketEen klassiek Zweeds prentenboek dat barst van de herfst!
 de spin die het te druk had - thema herfst - LespakketEen prachtig boek van Eric Carle, over een spin die druk bezig is zijn web te weven. En dat web kun je echt voelen!

herfst met jip en janneke - thema herfst - Lespakket

Alle herfstige verhaaltjes over Jip en Janneke in één bundel!

 herfstpret - thema herfst - LespakketEen informatief boek over de herfst, dat ook als voorleesboek voor jongere kinderen gebruikt kan worden. gruffalo - thema herfst - LespakketGruffalo speelt zich niet direct in de herfst af, maar wel in het bos. Omdat het over griezelen en bang zijn gaat, past dit boek wel goed binnen het thema herfst. Meer ideeën voor het thema Gruffalo vind je hier!

Gebruik eens een boek om een herfstige verteltafel te maken, of zet de informatieve boeken in de ontdekhoek. Zet daarbij allerlei herfstspullen, loepjes, potjes, opschrijfboekjes en woordkaartjes, en de herfst komt in de klas tot leven!

Wat is jouw favoriete herfst-boek?